Studievereniging A–Eskwadraat

Natuurkunde – Wiskunde

Door het organiseren van activiteiten en het hebben van een gezelligheidskamer brengt A–Eskwadraat studenten en onderwijs dichter bij elkaar. Ontdek wat A–Eskwadraat jou als student te bieden heeft!

A–Eskwadraat organiseert veel activiteiten voor haar leden, mede mogelijk gemaakt door alle commissies die A–Eskwadraat heeft

Lijkt het je ook leuk om activiteiten te organiseren of om A–Eskwadraat te organiseren? Neem dan een kijkje bij onze commissievacatures!

 • vr 8 dec 2023, 10:00
  Paarse vrijdag!

  Trek op vrijdag 8 december je beste paarse outfit uit de kast (haha 'uit de kast') om op te komen voor diversiteit en de Queer community! En als je dan toch bezig bent, kom dan ook vooral lang in de kamer. We hebben namelijk 'Am I Gay?' quizzes, voor als je nog niet weet of je queer bent (of wel, gewoon voor de leuk) en 's middags zullen en cupcakes zijn!

 • vr 8 dec 2023, 14:00
  Universiteits CTF

  Altijd al een hacker willen zijn? Join ons dan in de Universiteits CTF dit weekend!

  Je hoeft geen enkele voorkennis of ervaring te hebben (al is programmeren leuk vinden wel een pré). Wij helpen je op weg en mochten de opdrachten van de CTF niet lukken, kunnen we je wijzen naar een hele berg oefensites. Alles is te leren!

  Kom jij de slecht geimplementeerde crypto kraken, geheime info in een foto vinden of via een bedoelde bug inloggen op een website?

  Join de Discord via https://discord.gg/BhrtcNc8 en dan zien we je vrijdag om 14 uur in BBG083 (of later in het weekend online of in de UB).

 • zo 10 dec 2023, 23:59
  Deadline studiereis inschrijvingen

  STUDIEREIS 2024
  WAAR: Wenen & Praag
  WANNEER: 12-21 april
  KOSTEN: ~580 euries

  Inschrijven: https://forms.gle/RTgC3o8gJLjith3t6

  Beste A-Essers,

  Het is mij een eer u uit te mogen nodigen voor dé studiereis van 2024. Dit keer niet een luidruchtige milieu vervuilende vlucht naar bestemmingen in verweggistan, zoals Korea of het Iberisch schiereiland, maar een vlotte milieuvriendelijke treinreis naar midden Europa. Dit avontuur zou ik het liefst omschrijven als ‘cultuur snuiven, cultuur drinken’. Wij gaan namelijk naar Wenen en Praag. Ik zal wat vertellen over beide steden, zodat je geïnformeerd kan besluiten om mee te gaan. 

  Ja, waarde a-essers, Wenen. Wat een plek. Ik ben er van de zomer nog geweest en wat voor een zomer was het. Waan je talentvol muzikant en loop over dezelfde straatstenen als Mozart en Beethoven. Waan je quote 500 en schrijd elegant over de vloeren van een van de Habsburgse paleizen. Deze Oostenrijkse familie was gedurende de middeleeuwen dé dominante Europese macht, supergaaf. Met machtige vrouwen als Maria Theresa en Elisabeth van Beieren, ook wel bekend als 'Sisi'. Als een van drie hoofdsteden van de vroegmoderne tijd is Wenen een rijke stad met oneindig veel bezienswaardigheden waar je nét niet genoeg tijd voor hebt. Dus dat wordt keuzes maken. Maar als dat je niet trekt, kan je altijd nog naar het Sigmund Freud museum gaan, je vrienden op de bank leggen en impliceren dat ze UwU willen doen met hun moeders. 

  We verlaten vervolgens berg-Duitsland voor wannabe-Duitsland, Tsjechië. Omdat ik over Praag minder weet heb ik de betrouwbaarste bronnen geraadpleegd: vrienden en wikipedia. Dus,

  Dingen die vrienden mij vertellen over Praag:
  - Het is qua architectuur de mooiste stad van europa 
  - Aan de rivier dus water=cool en prachtige brug
  - Heerlijk en goedkoop eten
  - Avond/nachtleven is uitmuntend (voor de poemaandag klanten zijn er ook slechte clubs geregeld)

  Dingen die mijn wikipedia-rabbithole mij geleerd heeft over Praag:
  - Bohemië, de regio waar Praag in ligt. Deze naam is afgeleid van een Keltische stam in het zelfde gebied die de naam Boii droeg. 
  - In 1230 ongeveer, kreeg Praag de status van stad van Wenesclaus I, ook wel bekend als de een-ogige, wat ik best stoer vind. 
  - Eerder dan de reformatie in Nederland had je in Praag al de proto-protestantse Hussieten. Google Defenestratie Praag. 
  - Raad eens wie lange tijd de macht had in Tjechië: de Habsburgers. 

  Dus beste a-esser, een gevarieerd reisprogramma waarin we eerst veel bekijken in Wenen en dan lekker ontspannen in Praag, een milieuvriendelijke treinreis en 40 gezellige a-essers om vrienden mee te worden, allemaal redenen waarom JIJ mee MOET met de studiereis. Help jezelf en schrijf je snel in voor deze geweldige trip!!!,

  Gegroet, 
  De Studiereis Commissie 2023-2024

 • ma 11 dec 2023, 17:30
  Career Dinner

  Career diner
  Location: Taplokaal Gist || Date: 11th of December, time to be announced
  Registration deadline: friday the 17th of November

  Would you like to expand your network and enjoy a free diner at Taplokaal Gist at the same time? Then join us at the career dinner on the 11th of December. This year you have the unique opportunity to go networking with Thales, a multinational company that develops and manufactures electical systems and equipment for a large number of working sectors, BDO Holding, one of the largest accountancy firms in the world and a third company which will be announced later. 

  If you are interested, then register yourself with your CV via the following google forms:
  https://forms.gle/pPkx19YJtqqCsNq38

  Since this is an event with CV selection, we will try to let you know before the 5th of December whether you have been selected by one of the companies

 • di 12 dec 2023, 15:00
  pepernotenpoker

  pepernotenpoker

  Dinsdag 12 december, 15:15, BBG 165,

  Heb je zin om te pokeren maar ben je blut? Goed nieuws, sinterklaas financiert je bij het pepernotenpoker.

  Eet jij je pepernoten meteen op of zet jij ze in

 • wo 13 dec 2023, 19:30
  MasterCie: Drinks and Games

  Join fellow master students for drinks and games at the Stichtse Taveerne (Twijnstraat 43).

 • di 19 dec 2023, 17:00
  Klein Kampioenschap Wiskunde (µKW)

  Dinsdag 19 december vindt de elfde editie van het µKW (Klein Kampioenschap Wiskunde) plaats. Dit is een wiskundewedstrijd speciaal voor eerstejaars. Je krijgt 2 uur de tijd om je over vier opgaven te buigen die er niet zozeer om gaan dat je alle stellingen uit je hoofd kent, maar meer dat je creatief bent en 'out of the box' kunt denken. Denk bijvoorbeeld aan de opgaven van de Wiskunde Olympiade. De vragen zijn verdeeld over de categorieën bewijzen in de wiskunde, infinitesimaalrekening en lineaire algebra.

  Bij deelname kunnen er mogelijk bonuspunten te halen zijn voor het vak Infinitesimaalrekening en Lineaire Algebra 2.

  Het archief van oude opgaven vind je hier. Merk op dat opgaven met betrekking tot kansrekening niet zullen voorkomen.

 • di 19 dec 2023, 18:00
  First Dates Editie A-eskwadraat

  Voel jij je ook altijd al zo alleen op kerst? Ben jij opzoek naar een geliefde, nieuwe vriend of een zoveelste bedpartner? 😏 Nou zet je maar schrap, want ons eerste activiteit van dit jaar zal het al geliefde en bekende concept “first dates” zijn 🌹(zonder al die camera’s enz. natuurlijk). Onder deze beschrijving kunnen jullie jezelf opgeven en dan gaat ons matching team opzoek naar de perfecte match voor jou 🫵.
  Laten we alvast de vlinders gaan verzamelen, de kaarsjes aansteken en de pick-up lines paraat stellen!🕺💃 Want op dinsdag 19 december in bbg001 18:00 – 19:00 zal de 1e ronde plaatsvinden. En van 19:15 – 20:15 is er een 2e ronde.

  Jullie krijgen een appje of een mail van ons wanneer het jullie beurt is. Er kunnen zowel eerstejaars als ouderejaars meedoen aan de activiteit. En deelname kost geen cent!💵 Alleen voor de alcoholische drankjes 🍻

  Wauw dit klinkt als La Vie en Rose in mijn oren😍. Jullie ook? Meld je dan snel aan! Hopelijk hebben jullie er net zoveel zin in als ons en dan zien wij jullie sexy a-es’ers de 19e . 

  Peace out!✌️

 • wo 20 dec 2023, 13:00
  De A-Es top 1971

  Het is tijd om alvast het jubileum van A-Eskwadraat te vieren met muziek! In plaats van de "top zoveel van willekeurige radiozender" kunt u voor het einde van 2023 luisteren naar de A-Eskwadraat top 1971. Op 20 december zijn we vanaf 1 uur in de gezelligheidskamer te vinden met de mooiste, beste en geweldigste afspeellijst van heel de universiteit, namelijk eentje die jullie mogen samenstellen! Na vijven zal de top 5 worden afgespeeld, en zullen we lekker proosten op de enige, echte vakantie die we hebben elk jaar: de kerstvakantie. In de forms kun je op 30 nummers stemmen. De deadline hiervoor is 11 december. Denk aan het soort nummers wat iets te maken heeft met A-Es: misschien de Efteling dance medley die als wekker gold tijdens ALW afgelopen jaar? Van welke nummers heb je goede herinneringen? Of wat is gewoon te prachtig om niet te delen met je medestudenten? Zie je dan!

  Link forms: 

  https://forms.gle/8veNSrcgpW4GLXiX9

 • do 21 dec 2023, 12:00
  Gratis kerstlunch

  Jaja de tijd is gekomen, A–Es organiseert dit jaar weer een GRATIS kerstlunch voor zowel medewerkers als studenten!!

  Kom dus vooral gezellig even buurten, eet een lekkere snack met die favoriete docent, of probeer goodwill te kweken door een heel bord vol te laden voor die docent die je eigenlijk net niet mag :)

  Wij zorgen uiteraard voor snacks maar het zou tuurlijk ook supertof zijn als jij je eigen kook-/bak-/snackmaakkunsten laat zien en zelf die overheerlijke appelflappen, boterkoek of rabarbertaart van je oma meeneemt. 

 • do 21 dec 2023, 20:00
  Cantus

  🎉 A-eskwadraat Cantus: Gezang, Gezelligheid en Gouden Sferen! 🎉
   
  Zet 21 december vast in je agenda en bereid je voor op een avond vol plezier, muziek🎤, en (niet onbelangrijk) de allerbeste goudgele versnaperingen die je je maar kunt voorstellen.

  🎟Scoor snel je kaartje via de link en verzeker jezelf van een plekje aan de feesttafel! (27
  euro)
  ‼Vergeet niet een wit shirt aan te doen en een plastic pul mee te nemen.

 • vr 22 dec 2023, 20:00
  Adternatieve elfkroegentocht

  It giet oan! Of toch niet? We weten nog niet of de elfstedentocht doorgaat, daarom houden wij voor de zekerheid een adternatieve elfkroegentocht de laatste dag voor de kerstvakantie. Meer info volgt.

 • vr 5 jan 2024, 17:00
  Wintersport

  Het is bijna die tijd van het jaar! Tijd voor de jaarlijkse wintersport reis. Van vrijdag 5 tot en met zondag 14 januari gaan wij de de pistes van Les Deux Alpes onveilig maken! Mooie pistes met sneeuwzekerheid, lekker eten, prachtige omgeving, een yeti bar. Kortom daar wil je bij zijn! Schrijf je snel in op de site! Vol = vol.

  Belangrijk: Mocht je je nou willen inschrijven op de site maar is de activiteit al vol? Dan kan je via deze google forms je interesse opgeven voor de wachtlijst. 

  Forms voor wachtlijst: https://forms.gle/wsfJJAaypspetP476

 • ma 8 jan 2024, 17:00
  (Re)creatieve Wiskunde Avond

  Het idee dat wiskunde niet alleen nuttig hoeft te zijn, maar dat je ook leuke wiskunde kan doen puur en alleen omdat het leuk is, is bijna 4000 jaar oud en bedacht door de Babyloniërs. Om deze oeroude traditie van het doen van recreatieve wiskunde in stand te houden organiseert de Cie Infinity maandelijks de (Re)creatieve Wiskunde Avond. Een avondje samen leuke vraagstukken bekijken, van het soort dat je ook krijgt op wedstrijden zoals de (internationale) Wiskunde Olympiade, de MOAWOA of het IMC. Iedereen is welkom en er zijn vraagstukken van ieder niveau! So join the dork side, we have cookies!

 • ma 15 jan 2024, 19:30
  MasterCie: Drinks and Games

  Join fellow master students for drinks and games at the Stichtse Taveerne (Twijnstraat 43).

   

 • ma 5 feb 2024, 17:00
  (Re)creatieve Wiskunde Avond

  Het idee dat wiskunde niet alleen nuttig hoeft te zijn, maar dat je ook leuke wiskunde kan doen puur en alleen omdat het leuk is, is bijna 4000 jaar oud en bedacht door de Babyloniërs. Om deze oeroude traditie van het doen van recreatieve wiskunde in stand te houden organiseert de Cie Infinity maandelijks de (Re)creatieve Wiskunde Avond. Een avondje samen leuke vraagstukken bekijken, van het soort dat je ook krijgt op wedstrijden zoals de (internationale) Wiskunde Olympiade, de MOAWOA of het IMC. Iedereen is welkom en er zijn vraagstukken van ieder niveau! So join the dork side, we have cookies!

Leden

3668

Activiteiten 2022-2023

232

Actieve commissies

36

Foto's

108556